Huomenna on vakaa aikomus mennä Kotkannevalle. Näin olen suunnitelmia tehnyt...

Aluksi
Sää näyttää huomenna olevan kaikin puolin otollinen. Yöllä on pakkasta, joka lauhtuu auringon noustessa. Puolipilvinen tai jopa aurinkoinen sää ja muutaman asteen pakkanen, lähes tuuletonta lupaavat mukavaa päivää. Matkaan lähden lumikengillä sauvat mukana. Reppuun päivän eväät, tulentekoon tarvittavat välineet, työkaluja mahdollisia välinerikkoja varten ja taukovaatteet. Lisäksi tietenkin kiikari ja kamera. Kameran jalustaa vielä pohdin otanko vaiko en. Alueelta on mainio kartta, joka tietty matkaan sekä kompassi. Kännykkä turvavälineenä, akku täyteen ladattuna. Mietin vielä josko ottaisin maastopyörän mukaan siltä varalta, että jotkut tiet on puomilla suljettu. Silloin pyörällä voisi liikkua kätevästi.

Kohde
Kotkanneva sijaitsee Kälviän, Toholammin ja Halsuan kuntien rajakohdassa. Luonnonsuojelualue on kooltaan noin 3000 hehtaaria. Kartasta arvioituna yhtämittaista avosuota on lähes 10 km. Alueelle pääsee sekä etelä-, että pohjoispuolelta. Näin talviaikaan on arvoitus, mitkä metsäautotiet ovat aurattuna. Se selvinnee todennäköisesti vasta paikan päällä. Suunnitelmani on yrittää pohjoisen kautta. Ensin Kälviältä Ullavaan ja sieltä Härkänevaa ja Vesajärveä kohti. Toivottavasti kalamiehet ovat käyneet pilkkimässä Vesajärvellä tai Venetjoen tekojärvellä ja tie olisi siten auki. Näin pääsisi mahdollisimman lähelle suota, jolloin jää enemmän aikaa itse kohteessa, eikä aikaa mene metsien läpi kahlaamisessa.

Tavoite
Päiväreissulla arvioin olevan aikaa luonnossa oloon noin 5 tuntia. Siirtymisiin menee mennen tullen autolla tunti, joten klo 8.00 lähtö. Jos hyvin menee, olen lumikengillä klo 9.30. Takaisin olisin siten hyvissä ajoin iltapäivällä. Menen tuolle alueelle ensimmäistä kertaa, joten kaikkiin yllätyksiin on syytä varautua. Seuraava retki onkin sitten jo helpompi suunnitella, koska kokemuksia on jo enemmän. Tavoitteeksi sopinee huomiselle "tutustumisreissu". 

Kohde kartalla 
Ympäristö.fi - Lisätietoa Kotkannevasta