Uusin uutinen koskien Vattajaa tulee yllättävältä suunnalta. Päivän Keskipohjanmaa-lehti antaa melkoisesti palstatilaa, kun kansanedustaja Bjarne Kallis (kd.) kertoo mielipiteensä Vattajan suojelusta. No, onhan Bjarne Kokkolan ja maakunnan poikia. Kaiken kaikkiaan rohkea esiintulo Kallikselta. Nostan hattuani.

Miten minusta tuntuu siltä, että jokin tässä nyt häiritsee. Paikallisesti Vattaja-kysymys alueen pakkolunastuksineen ja tulipaloineen on ollut viime aikoina uutisissa lähes päivittäin. Kuitenkaan tämä ei ole uusi asia vaan kädenvääntöä paikallisten ja puolustusvoimien välillä on käyty jo pitkään. Kansalaisadressi vattaja.com sivulle on laitettu 9.7.2005. Viitteeksi vielä, että Kallis istuu eduskunnan puolustusvaliokunnassa.

Mutta miksi vasta nyt? Selasin pikaisesti Kalliksen nettisivuja ja en löytänyt ainuttakaan kommenttia koko Vattajasta, ei nettipäiväkirjasta, ei kirjoituksista, ei puheista. Vaikuttikohan näyttävään esiintuloon se, että viikolla KP:n mielipideosastolla kirjoittaja kertoi Lohtajalla olevan niin vähän asukkaita, ettei sen asiat päättäjiä kiinnosta. Jos näin on, voi mielipidekirjoituksella ilmeisesti vaikuttaa. No parempi myöhään, kuin...

P.S. Koskas ne vaalit olivatkaan?

P.S. 2 Tuo edellinen oli ilkeää. Anteeksi.