Aamun Keskipohjanmaassa oli pienellä uutisoitu Luonnonsuojeluliiton Vattaja-retken peruuntuneen viikonlopun ajan jatkuneisiin ammuntoihin. Virallinen tiedote puolustusvoimien nettisivuilla kertoo ihan eri asiaa, kuin paikan päällä tien varressa oleva varoituskyltti. Patman kertoo aiheesta lisää.

Erityisen hienoa, kun Luonnonsuojeluliitto on asiastamme kiinnostunut. Hyvä myös, että koko totuus armeijan toiminnasta välittyy näinkin konkreettisesti, että viikonlopulle suunniteltu retki siirtyy (joka on harmi sinänsä). Miten hyvin jokamiehen oikeudella retkeilevä kansalainen voi luottaa armeijan tiedottamiseen? Viikonlopun perusteella ei kovinkaan hyvin. Jos näin yksinkertaisissa asioissa mokaillaan tällä tavalla, miten lienee vaikeampien kanssa.

Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Heikki Susiluoma kommentoi asiaa Keskipohjanmaa-lehdessä näin:
- Saimme viime tingassa ilmoituksen ammuntojen jatkumisesta. Tienvarelle oli ilmestynyt varoitustauluja, vaikka puolustusvoimien omilla nettisivuilla ei ollut asiasta mitään mainintaa.

Kumma kyllä tässä yhteydessä hiipii jälleen mieleen tarkoitushakuisuus. Järjestettiinkö nuo viikonlopun yli jatkuvat ammunnat juuri tuon Luonnonsuojeluliiton Vattajalle menon takia. Ehditään parissa päivässä pistää varusmiehet siivoamaan lumen alta paljastuvat pahimmat rojut pois.