Piipahdinpa hetkeksi luontoon kameran kanssa. Kivenheiton päässä on pieni lampi, jonne joutsenpari on asettunut asumaan. Käväisin mielenkiinnosta katsomassa niiden touhuja. Yleensä pari on yhdessä, mutta tänään paikalla oli vain toinen. En ole niin perillä joutsenten elintavoista, että osaisin kommentoida kumpi. Komean pesäkeon ne ovat rakentaneet ja rauhallisena toinen linnuista istuskeli pesässä.

600360.jpg

Lämmin eteläinen tuuli puhalteli ja aurinko paistoi lämpimästi. Siinä hiljaa istuskellessa ja joutsenta kiikarilla ihastellessa tein muutamia muitakin havaintoja. Nykyisin ei niin kovin usein enää näe sisiliskoa. Istuessani liikkumatta paikallani sellainen vilisti ihan jaloissani. Näitä eläimiä en todellakaan tunnista. Montakohan lajia näitä edes lienee. Tiedän vain, että tämä oli sisilisko.

600373.jpg

Kellertävän virheitä perhosia lenteli pajuissa useita. Niistäkään en oikein osaa sanoa mikä laji on kyseessä. Joskus kameran kanssa kaikki on kiinni sekunnin osista. Voi miten kauniisti perhonen istuikaan pajun kukinnossa. Tarkensin kuitenkin kuvaa hetkisen liian kauan. Kun sormi painoi liipasinta, tuloksena oli seuraava otos.

600386.jpg