Euroopan unionin lippu

Päivän lehdet kertovat uutisia, joita en haluaisi kuulla. Suomen nettomaksuosuus EU:lle oli viime vuonna 628 miljoonaa euroa. Kansalaistemme kesken jaettuna, minäkin kuuliaisena kansalaisena maksoin rapiat 120 euroa.

Kaiken huippuna on Britanian saama alennus maksuistaan, joka on jäänne 20 vuoden takaa. Suomi joutui kompensoimaan tuota alennusta viime vuonna 127 miljoonaa euroa. Minun vaatimaton osuuteni köyhille Briteille oli viime vuonna reilut 24 euroa.

Tulevaisuudessa Suomi tulee menettämään EU:n maaseudun kehittämisrahoja jopa 100 milj. vuodessa. Näitä rahoja on käytetty mm. maatalouden luonnonhaitta- ja ympäristötukiin. Mitenhän tuo vaje tullaan täyttämään? Pelkäänpä, ettei mitenkään. Ja ympäristömme on kärsijänä. Kuten aina.

Yhtälö kuulostaa omituiselta. Ei niin väliä ympäristöstämme, ympäröivästä luonnosta, onhan tärkeämpää avustaa köyhiä brittejä, minäkin 24 euroa. Sitä tässä vain jään hämmästelemään, kun mielipidettäni siitä mihin tuon 24 euroani haluaisin kohdentaa, ei ole kysytty. Onko sinulta?