Lahdenkroopin mökkiläiset ovat antaneet vaihtoehtonsa koskien alueen pakkolunastamista. Tänään perjantaina pidetään Lohtajalla yhteistyö- ja kaavoitusryhmien kokoukset. Jotenkin tuntuu turhalta nämä kokoukset, kun lukee Keskipohjanmaa-lehden jutusta puolustusministeriön virkamiehen kommentteja. Vanhempi valtiosihteeri Jouko Okko toteaa ykskantaan: "- Tavoitteet eivät ole muuttuneet. Siitä lähdetään, että mökit poistetaan."

Pakkolunastushakemus lähtee valtioneuvostolle syyskuussa. Asiaa seuranneelle ei tämä mikään yllätys ole. Armeija toimii alueen suhteen täysin mielivaltaisesti. Rivien välistä voi lukea, että suunnitelmat ovat puolustusministeriössä pitkällä. Lehtijutun mukaan Lohtajan leirialue kuuluu kohteisiin, joita kehitetään täysimittaisen nykyaikaisen sodankäynnin harjoituksiin. Leireillä kävisivät näin käytännössä kaikki aselajit.

Kysymykseen kansainvälisistä yhteisharjoituksista vastaa Jouko Okko käydyn keskusteluja: "- Asia on ennen muuta potiittinen."

Olen jo aiemmin ennustanut, että ei mene montaa vuotta, kun Vattajan hiekkarannoille jätelastinsa ampuvat Naton sotakoneet. 

Laitanpa vielä Keskipohjanmaan eilisen jutun aiheesta, jos kiinnostaa. Jutussa asiaa selventävä kartta.