On tässä ollut ihan pikkasen muuta hommaa, joten ei ole tänne ehtinyt vähään aikaan kirjoitellakaan. Koiran kanssa elämä onkin touhua täynnä. Voi kuinka rauhallista meillä ennen olikaan.

Maailmassa on yllättävän paljon tietoa koiraeläinten käyttämästä elekielestä. Itsekin hoksasin sen, kun lueskelin muutaman sivun koirien rauhoittavista signaaleista. Niitä onkin todella paljon. Koira viestii ruumiin asennolla, korvilla, silmillä, hännällä ja koko olemuksellaan. Harva meistä huomaa edes osaa näistä viesteistä, niin pieniä ja hienovaraisia ne voivat olla. Nopea kielen lipaisu, pään pois kääntäminen jne, jne. Tuossapa onkin mielenkiintoinen aihe opiskeltavaksi Tiitun kanssa. Yhtälailla samaa elekieltä käyttävät myös kissat. Hauska seurata kuinka kisamme ja Tiitu toistensa viestejä lopulta tulkitsevat.

Ai niin. Tästähän minun piti kirjoittamani. Kuonoista. Tiitulla on kuonon molemmin puolin symmetrisesti kolme hauskaa mustaa pistettä. Kiinnitin niihin heti ensi näkemällä huomioni. Hämmästykseni oli suuri, kun huomasin kolme samanlaista pistettä myös toisessa kuonossa. Tuo toinen kuono on ulvovan suden kuono.  

190166.jpg     190167.jpg