Rovaniemellä on herättänyt tunteita Lordin kunniaksi nimetty aukio. Kaupunginhallituksessa on ovet paukkuneet, kun asiaa on käsitelty. Lue lisää Outoa Taigaa.

Olihan se hienoa tuo viisumenestys, mutta mutta... Taidan olla jonkinlainen ilonpilaaja tai vastarannankiiski, kun nostan varoittavan sormen pystyyn. Mielestäni kuitenkin ilmiössä alkaa olla piirteitä, jotka vievät maun koko hommasta. Pidettäköön musiikki vain musiikkina, mutta siltikin on syytä huomata, että raskaan rockin tulo "salonkikelpoiseksi" johtuu tässä tapauksessa vain saavutetusta viisuvoitosta. Näin olisi tainnut käydä olisi voittaja sitten ollut, mitä tahansa musiikinlajia tai tyylisuuntaa. Torilla olisi tavattu.

Lordi on tehnyt hyvää musiikkia jo ennen viisuja. Sen valintaa Suomen edustajaksi arvosteltiin kovin, eikä pelkästään kirkon suunnalta. Jos sama Lordi olisi pyrkinyt esiintymään torille ilman viisuedustusta ja voittoa, olisiko onnistunut samassa mittakaavassa. Eipä ainakaan olisi perheet vieneet viiden vanhaa jäkikasvuaan paikan päälle katsomaan. Kuinka suuren painoarvon laitamme koko viisuille? Tekeekö voitto biisistä, bändistä tai musiikkilajista automaattisesti hyvää? Hyväksymmekö kaikki musiikkilajiin kuuluvat ilmiöt helpommin, kun se kerran voitti viisuissa?

Olen varmaan tiukkapipo sanoessani ääneen, että rockbändi Lordi, sen musiikki ja lavashow EI ole välttämättä oikea viihdeympäristö viisivuotiaalle. Korostan vielä, että Mr.Lordi lienee ainut todellisuudentajunsa tässä säilyttänyt. Muilta se tuntuu menneen.