Heti alkuun pakko todeta, että oma kirjoitteluni ei todellakaan ole mallikelpoista kieliopin suhteen. Saatan kirjoitella ihan mitä sattuu. Hiuksenhieno ero seuraavaan on kuitenkin, että en tee tätä ammatikseni.

Päivän Keskipohjanmaa-lehti kertoo todella hämmästyttävästä tapahtumasarjasta Tuupovaarassa. Lainaan tähän uutisen alusta pätkän:

Joensuu (STT)

Karhu ja henkilöauto törmäsivät

Karhu ja henkilöauto törmäsivät toisiinsa Joensuun Tuupovaarassa tiistain vastaisena yönä. Kumpikaan osapuoli ei loukkaantunut onnettomuudessa, ja karhukin pääsi juoksemaan metsään. Poliisin avuksi hälytettiin kolme metsästäjää koiran kanssa varmistamaan, ettei karhu ollut haavoittunut.

Juttu jatkuu vielä, mutta tuossa oli kaikki olennainen huikeasta episodista, jota olisi ollut jännittävää olla todistamassa. Uutinen siis kertoo, että karhun lisäksi henkilöautokaan ei loukkaantunut. Hyvä niin.

Koskapa karhuKIN pääsi juoksemaan metsään kuuluu kysymys kuka tai mikä muu sinne pääsi juoksemaan. Mitä ilmeisimmin se toinen osapuoli, siis henkilöauto, joka ei loukkaantunut. Kuinkahan kauaksi auto mahtoi metsään mennä. Uutinen ei myöskään kerro sen myöhemmistä vaiheista mitään. Karhusta sen sijaan kerrotaan, että se oli ruokaillut muurahaiskeosta ja voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Miksi emme uskoisi STT:n uutista, kuten Uutisvuoto usein ansiokkaasti kysyy. Itsekin autoilijana meinaa vähän huolestuttaa karhun kanssa törmänneen auton käytös. Kaikkeen on syytä näemmä varautua näinä ihmeellisinä aikoina.