Nykyään tuntuu kaikilla olevan kiire. Siitä huolimatta, että olemme luoneet järjestelmiä ja systeemejä, joiden kaiken järjen mukaan pitäisi kiirettä vähentää. Vai miten on sellaiset vempaimet, kuin kännykkä, sähköposti, yms. teknologia...

Löysin tiedon, joka kuulostaa mielenkiintoiselta. Kalaharin autiomaassa metsästystä ja keräilyä harjoittavien busmanniryhmien aikuiset jäsenet saivat noin neljän tunnin päivittäisellä työllä kerätyksi ja tuotetuksi kaikki tarvittavat resurssit, jotta ryhmien kaikkien jäsenten yhteisesti hyväksytyt tarpeet tulivat tyydytetyksi. Ryhmiin kuului aikuisten lisäksi suuri määrä lapsia ja vanhuksia, jotka eivät osallistuneet tuotantoprosessiin. Että näin. Voisi kai tässä yhteydessä kysyä, mitä ovat tänä päivänä kaikkien jäsenten yhteisesti hyväksytyt tarpeet yhteiskunnassamme. Ja kuinka perusteltuja ne ovat.

* * *

Päivän luontouutinen on, että Suomi kiistää edelleen rikkoneensa EU:n lainsäädäntöä susien hoidossa. Suomi saa loppuvuodesta vastata tekemisistään oikeudessa.