Poikkesin sitten minäkin Matin nettipäiväkirjaa lukemassa. Eilisen A-talk ohjelman innoittamana lueskelin, mitä se Matti on oikeen kirjoittanut. Asiallista tekstiä, sisällöstä voi olla montaa mieltä.

Suomi on Matin mukaan saanut menneinä vuosina EU:lta 3-4 kertaa väestöosuuttaan suuremman summan. Melkoinen potti jaettavaksi yhteiskuntamme hyväksi. Ei Suomi ole huonosti pärjännyt. EU:n laajetessa on olemassa aiheellinen pelko, että tulemme jatkossa saamaan ehkäpä lähempänä väestöosuutamme olevan määrän. Tuo ns. ylimääräinen raha on ymmärtääkseni tullut maaseutumme, lähinnä maanviljelyn olosuhteiden takia. Meitä on hyvitetty siitä, että peruna kasvaa täällä huonommin kuin euroopassa. Eipä sitä pidä ihmetellä, riittää kun vilkaisee nyt ikkunasta ulos. Kovin huonosti kasvaa tällä hetkellä näillä leveysasteilla perunat, kuten kaikki muukin.

Jatkossa, kun maatalouteen saadut tukemme pienenevät, on se ymmärtääkseni suoraan viljelijöiltä pois. Yksinkertaistettuna yksi ammattikunta ja samalla väestöryhmä on sitten maksumiehenä. Matin kirjoituksen mukaan näin ei saa käydä, vaan lasku on jaettava oikeudenmukaisesti koko kansan kesken. Se miten tuo tapahtuu, ja tapahtuuko se yleensäkään on vielä avoin kysymys.

Olkoon jokainen Matin villiintymisestä mitä mieltä haluaa, taitaa Suomessamme olla kuitenkin oikeasti tärkeämpiäkin asioita pohdittavana. Aika vähän viime päivinä esimerkiksi maataloustukiasia on päämedioissa tilaa saanut. Ei kovinkaan montaa lööppiä, vai seuraanko niin huonosti.

Kiinnostaisko Iltasanomia penkoa ja selvittää millaisia tekstiviestejä Matti on lähetellyt koskien EU:n tukia. Matti villiintyi maataloustuista! Lähetti kymmenille virkamiehille aiheesta tekstiviestejä!

Pahus... sorruin minäkin tähän. No menköön.