Taidan olla ikääntynyt. Siis en vanha vaan ikääntynyt ihan kuten muotitermi kuuluu. Termi ikääntynyt on turha, keinotekoinen ja typerä. Minusta vanha ihmisestä käytettynä on arvokas sana. Vanhus ja vanhuus eivät ole mitään kirosanoja, jotka pitäisi korvata jollain uudella merkityksellä - ikääntynyt. Itse ainakin olen (jos olen tai kun olen) paljon mielummin vanha kuin ikääntynyt.

Tuo alustus johtaa varsinaiseen asiaan. On aika vaihtaa autoa. Itseasiassa aika olisi ollut jo kauan sitten, mutta.... mutta... miten tämän muotoilisi - ei voisi vähempää kiinnostaa. Koko ostosprojekti on vertaansa vailla olevan vastenmielinen tapahtuma. Liekö johtuu omasta asennoitumisestani, mutta kuitenkin. Tuskin missään koet omistavasi tavaran olevan niin vähän arvoinen kuin autokaupassa vaihtaessasi autoa. Se oma prutkusi, joka on sinua palvellut elämän mutkasisilla teillä, ei ole autokaupan myyjän mielestä puolenkaan arvoinen, mitä itse ajattelisin. Ei häävi lähtökohta kaupanteolle.

Autokauppojen viimeisenpäälle sliipatut myyntitykit ovat jo sinänsä koko tämän materialistisen aikamme kuvia. He arvioivat ostajan kyvyn ja arvon siitä, minkä hintaista menopeliä tämä on menossa katselemaan. Kaikki kunnia heille, työtäänhän he vain tekevät elääkseen. Siltikin autokauppa on monellakin tapaa paikka johon minut saa vain puolipakolla. Tämä lienee sitä ikääntymistä.

Kun nuorena oli tärkeää menopelin aluvanteet, stereot ja kiiltävät kyljet, on nykyisin ainoastaan ja vain tärkeää, että menopelillä pääsee varmasti ja turvallisesti paikasta A paikkaan B. Täällä lähiperiferiassa asuvalla  on pakko olla auto, että pääsee töihin, kauppaan, harrastuksiin. Todellakin PAKKO. Vaihtoehdot ovat asua kaupungissa,  jolloin pärjäät autottomana tai sitten asua maalla, jolloin auto on pakollinen.

Nyt on aika tullut lähteä autokaupoille. Katsastin juuri tänään VW golfini vm-97. Sen aikoinaan niin hienosti kiiltävään merensiniseen pintaan on aika ja tielaitoksen suolat jättäneet pysyvät merkit. On todellakin aika miettiä sen vaihtamista. Se mihin onkin sitten elämää suurempi kysymys. Joku farmari - koirien takia, diesel - edullisempien kilometrien takia, uudehko- työmatkakilometrien takia, edullinen HALPA - rahapussin takia.