Kuukauden mittainen urakka on alkanut. Jalkapallon maailmanmestari on selvillä 9. heinäkuuta. Lienee paikallaan heittää oma veikkaus julkisesti esille. Sitä ennen vähän spekulointia.

Varokaa Ruotsia! Ruotsille on tänä vuonna onnistunut kaikki. Se voitti jääkiekossa molemmat jaossa olleet mestaruudet ja päälle vielä salibandyn mm-kultaa. En ihmettelisi jos kultaketju vielä jatkuisi meidän suomalaisten kiusaksi. (En kuitenkaan pidä Ruotsia minään suosikkina.)

Ja Saksa voittaa aina (yök). Mikä tahansa muu maa voittakoon. Kotikisojen paineet voivat kääntyä joko kantavaksi voimaksi tai ahdistukseksi joka lamauttaa.

Brasilialla on mahdollisuus. Se mahdollisuus on brassien loistava hyökkäyspeli. Totuus on kuitenkin, että pelkästään hyökkäämällä ei maailmanmestaruutta voiteta. Mikäli puolustus- ja maalivahtipeli toimii loppuun saakka vie Brasilia pokaalin. Niin ei kuitenkaan käy...

Ja lopuksi maailmanmestaruuden voittaa Italia. Se voittaa ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan Brasilian jälkeen toiseksi lohkossaan sijoittuneen Australian. Toisella kierroksella se saa vastaansa joukkueen lohkosta G tai H. Ne ovat kisojen helpoimmat lohkot ja Azzurri menee vaivatta välieriin, jossa tulee ensimmäinen tosi koitos. Välierässä vastaan asettuu Argentiina tai Saksa. Veikkaan, että Argentiina kärsii muutaman tärkeän pelaajan pelikiellosta liikojen varoitusten takia ja Italia matkaa finaaliin. Toisessa välierässä Brasilia lyö värikkäiden vaiheiden jälkeen Englannin. Finaali on huikea kamppailu, jossa Brasilia hyökkää ja Italia puolustaa. Yksi maali kuitenkin ratkaisee maailmanmestaruuden Italialle. Maalin tekee Serie A:n maalintekijätilaston voittaja Luca Toni, kun ottelua on pelattu 81 minuuttia ja kaikki jo odottelevat jatkoaikaa....