Tää on kerrassaan mainio. Tuli petolistan kautta, mutta laitetaan tänne niillekin luettavaksi, jotka eivät listalla ole.

Olisiko yliammuttu
 
Aloitetaan luonto- tai ainakin oikeamielisyysaiheilla.
Katselinpa viime viikolla televisiota sadepäivän ratoksi,kun ruutuun ilmestyi hätätiedote piippauksen kera.
Aloin jo katseellani haeskella suojaa sen varalta, josko olisi lahden toisella puolella taas ydinvoimala kössähtänyt, kapina alkanut tai muu oikea hätä tulossa.
No, eipä ollut tästä kyse:
tiedotteen sisällys lyhykäisesti oli, että karhu on purrut lenkkeilijää Lappeenrannan laitamilla ja suunnannut sen jälkeen kohti kaupungin keskustaa.
 
Loppuilta oli sitä samaa hysteriaa mitä aina näissä tapauksissa.
Otusta jahtaamaan oli valjastettu rajavartiolaitoksen helikopterit ja poliisit ja mitä lie paikallisia pyssymiehiä.
Ja arvaahan tuosta loput. Karhulta lähti henki ja sen pennuilta samoin.
En millään muotoa väheksy tapauksen harmillisuutta, lenkkeilijältä meni varmasti pilalle loppukesä ellei enempikin.
Silti tapauksen hoidossa on piirteitä, jotka nostavat sykettä aika miehekkäästi.
 
Aloitetaanko tämän purkaminen vaikka siitä, että joku tolkku noihin hätätiedotteisiin.
Ei voi olla valtakunnallisen kampanjan väärti tieto, että jossain liikkuu karhu, vallankin kun televisiomme nurkalta Lappeenrantaan on siinä neljäsataa kilometriä.
Valtakunnallisella hätäsanomalla ei lietsota kuin päivittelyä ja petovihaa.
Enempi tässä nyt taitaa kuitenkin ottaa aivoon tämä tasa-arvottomuus.
Karhu kun puraisee jotakuta, siinä kyllä liikekannallepannaan puoli maakuntaa.
Kun joku pikkukriminaali lääkepäissään puukottaa satunnaisia vastaantulijoita, rajavartiolaitoksen kopteri tasavarmasti ei nouse ilmaan kaveria yhyttämään.
 
No, ensi kerralla kun Seppo Sekakäyttäjä iskee päähänpistosta torilla kanssaihmistään puukolla, vaadin joka kanavalle telkkariin tiedotteita tapahtumasta sekä lisäksi tietoa siitä, että puukkomies liikkuu nyt sinne ja sinne, pysykää sisällä ja keittäkää juomavetenne, paitsi pyssynomistajat kokoontukaa paikkaan x.
Tasa-arvon nimissä jahti-ilta voitaisiin kruunata sillä, että sikäläisen hirviseuran jäsen ampuu junkkaria polveen.
 
Vaihtoehto B on että seuraavan peto- ihmiskohtaamisen sattuessa suhtaudutaan asiaan vähän vähemmän ylimielisesti kuin nyt.
Näissä on se sellainenkin ero, että karhu hyvin harvoin käy ihmisen kimppuun ihan syyttä, tosin on laita näiden huvikseen puukottajien kanssa.
 
Perniönseudun Lehti
9.7.2009

Ai niin.... sen verran vielä, etten todellakaan ole sitä mieltä, että karhujen kuuluisi liikkua asutusalueilla puremassa lenkkeilijöitä. Kirjoitus kuvaa mielestäni hyvin, mitä nykyihmisen erkaantuminen luonnosta saa aikaan. Katselemme mielellään televisiosta luontodokumentteja ja ihailemme kotisohvalla luonnon ihmeitä - karhujakin. Vaan oikeassa todellisuudessa pentujaan oman henkensä uhalla puolustanut karhuemo on raivattava tieltä käyttäen melko äärimmäisiä keinoja. Luonto on kaunis ja ihana niin kauan, kun se ei tule liian lähelle ja liian todeksi.

Liity petolistalle.