Eipä sitä arvaa kuinka nopeasti koiranomistajan rutiinit oppii. Joka aamu ylösnousun jälkeen sateeseen tai pakkaseen ulos suorittamaan tyttöjen kanssa aamutoimet. Samat rituaalit viimeiseksi illalla ennen nukkumaan menoa. Keskenkasvuisten koirien kanssa on toki paljon muutakin kuin vain ulkona käynti. Kouluttaminen ja yhteiskuntakelposeksi oppiminen teettää vielä siihen päälle sopivasti lisätöitä.

Kaikessa taas on otettava huomioon karvakuonot. Minne lähdet, milloin ja kauanko olet poissa. Täytyy kyllä sanoa, että kovin paljon helpompaa nämä kaikki rutiinit on oppia, kuin sitten koirasta luopuessa unohtaa. Kyllähän kaksi tuollaista eloisaa karvakasaa eloa sisällekin mukavasti tuo.

Parasta ylivoimaisesti kuitenkin on koirien kanssa patikointi. Koira on aina valmis kumppaniksesi luontoon tai lähimetsään. Niiden liikkumisen riemua on palkitsevaa seurata. Paljon meillä on vielä yhteisiä pelisääntöjä opittavana, että retkeilystä voi rauhassa nauttia. Nyt yhdessä kulkeminen näyttää kovin usein tältä.

373442.jpg

Ruotsalaiset ne jaksavat yllättää. Mikäli oikein kuulin astuu heinäkuussa naapurimaassamme voimaan laki, jonka mukaan koiraa on ulkoilutettava seitsemän tunnin välein. Laki aiheuttanee monella työpaikalla merkittäviä muutoksia työntekijöiden poistuessa kesken työpäivän ulkoiluttamaan koiriaan. Myös yöunet taitavat naapurimaassa sitten lyhentyä. Kaikkea ne keksii. Radiosta tänään uutisen kuulin.