Viikonlopun metsäretkellä kävimme ihastelemassa kaunista pakkaspäivää Lahdenkroopissa. Merivesi oli vieläkin sunnuntaina korkealla. Jäljistä päätellen se oli ollut aiemmin todella korkealla.

Rannan heinikossa oli suuri parvi pikkulintuja. Osa niistä lensi pihlajaan. Pulleina ne pörhistelivät höyheniään kirpeässä pakkasessa. En ehtinyt tunnistaa kaikkia, mutta nämä pihlajassa istuvat ovat kaiketi keltasirkkuja.

356212.jpg

Meri oli vielä kovin avoin ja siitä nousikin usvaa. Vaikka lunta ei olekaan kuin nimeksi näytti maisema kauniin talviselta.

356220.jpg

Hämmästelimme alueelle nousseita aitoja. Kaipa ne olivat osa sitä ennallistamista ja tulevia lampaita varten. Hyväähän tälläkin toimenpiteellä tietenkin tarkoitetaan, mutta kyllä se jotenkin oudolta silti äkikseltään tuntui. Näillä lammasaidoilla rajataan (estetään) ihmisten vapaa liikkuminen rannan suunnassa vain tietylle alueelle. Liekö se ollutkin lopunperin tarkoitus. En minä siltikään oiken jaksa käsittää lampaiden tuomista keskelle metsää. Kuka niistä siellä huolehtii? Entäpä onko niille omat kuulosuojaimet?