Viime päivinä on mennyt tovi jos toinenkin tiirailemalla ikkunoista ulos. Kaukoputki on jalustalla talon toisessa päässä kohdistettuna lintupönttöön. Sieltä juosten keittiön ikkunaan seuraamaan ruokintapaikan tapahtumia. Kun vielä joutuu askaroimaan kiikarin, kameran ja silmälasien kanssa ja välillä on lintukirja kädessä, siinä touhua riittääkin. Tähän osallistuu kiitettävällä aktiivisuudella koko perhe, kissat mukaan lukien.

Eilettäin olikin vilkas lintupäivä. Pihapiirin pöntöt ovat kiinnostaneet kovasti lintuja. Varsinkin sini- ja talitiaiset ovat uteliaita. Ne kurkistelevat pöntöön sisälle ja hyppivät katolla. Vielä ei ole havaintoa, että joku pari olisi asunnon itselleen ominut, vaan useampikin lintu käy tutkimassa. Räntäsade ei suosinut kuvaamista, mutta tässä kuva uteliaasta talitiaisesta.

61585.jpg

Pihapiirissä on vieraillut selvästi enemmän lintuja viime päivien aikana. Kaksi viherpeippopariskuntaa, muutama punatulkku, kuusitiaisia, hömötiaisia, jo tuttujen sini- ja talitiaisten lisäksi. Eilen pihalla hyppi omituisen näköisesti keltasirkku. Se nukkui portailla auringonpaisteessa eikä hätkähtänyt vaikka sitä lähestyi. Kävi jo mielessä liekö se jotenkin sairas, kun käyttäytyi vähän omituisesti. Innokkaasti se söi ja lehahti lentoon lopulta.

61586.jpg

Iltapäivällä kiikaroin metsään ja löysin kuusen oksalta mustan isomman linnun. Hetken päästä se ilmestyikin ruokintapaikalle - mustarastas. Innokkaasti se nokki talia ja malttoi viipyä paikallaan sen verran, että sain siitäkin kuvia.

61587.jpg

Tätä kirjoittaessani kävi jälleen uusi vieras, jota aiemmin ei ole näkynyt, töyhtötiainen. Tässä kuva siitäkin. Lajia ei ole näkynyt koko talvena.

61591.jpg

 

Lunta on vielä todella paljon. Sääkirjani tilaston mukaan keskimääräinen lumipeitteen paksuus on tällä viikolla meillä 14cm. Pihallamme on vielä lähes 40cm lunta. Päivän lehdet kirjoittavatkin tulvien mahdollisuudesta. Jos lämpötila nousee äkillisesti, tulee sulamisvesiä todella paljon. Kalajoessa mitattiin jään paksuudeksi 85cm! Kaikki merkit suurtulvista ovat siis olemassa.