Vettä sataa taivaan täydeltä. Kevättä ja kesää tekee. Olen juossut jo useamman kerran kamera kädessä ulos. Talomme yli lentävien joutsenten ääni kantautuu hyvin sisälle saakka ja silloin mennään. Huomasin kuinka automaattitarkennus ei todellakaan toimi yrittäessäni löytää etsimestä matalla lentävän joutsenparin. Kuvat muistuttavat julkisuudessa esitettyja epämääräisiä lentäviä möhkäleitä. Ufoja!

Järvi on vielä jäässä ja luntakin pihalla 20-30 senttiä. Vielä saavat joutsenet kaartaa järven yli paremmille taukopaikoille. Kunhan jäät lähtevät ja joutsenet ilmaantuvat sitten päättäväisesti kuvaamaan. Ovat ne mykistävän kauniita lintuja, kun ne matalalta puiden latvoja viistäen ylittävät pihan.

    66126.jpg

Sainhan kuitenkin muutaman kohtalaisen kuvan otettua. Kevään ensimmäisen perhosen sain tallennettua autotallin seinustalta sunnuntaina. Muutoinkin sunnuntai oli lämmin ja kaunis päivä. Linnuista näyttäytyi joutsenia, kurkia sekä kauniisti laulava punarinta.

     66131.jpg

Orava on ottanut tavakseen ylittää kiireesti juoksemalla takapihamme. Se vilistää rantakiville, josta ehdin saada siitä muutaman kuvan. Kovin kiireinen kaveri, eipä anna juurikaan aikaa zoomailla.

     66134.jpg

Linnunpöntöissämme ei vielä näy säännöllistä liikettä. Uteliaat tiaiset käyvät kuitenkin silloin tällöin pöntössä sisällä. Kovin pitkiä ovat vielä käyntien välit, eikä heiniä tai korsia ole näkynyt nokassa. Ehkei pesänrakennus ole vielä ihan ajankohtaista.

Ai niin, melkein unohdin. Viime viikolla torstaiaamun työmatkalla näin hiirihaukan. Tovin sitä ihailin autosta, mutta heti kun lähdin ulos lähempää tutkimaan se lähti uljaasti lentoon. Kerrassaan upea lintu. Todella harvoin näkee.