Mukavan lämpimät ilmat ovat ajaneet ulos ja pihatöihin. On suunniteltu pihan istutuksia, käytäviä ja nurmikon kylvämistä. Omakotirakentajan työt eivät lopu talon valmistumiseen. Kyseessä on elinikäinen projekti.

Mopoilukausi on avattu. Prätkä on vakuutuksessa ja eilettäin ensimmäiset kilometri tuli ajettua. Kesä siltä osin on virallisesti alkanut.

Pihalla puuhaillessa joutuu kameraa ja kiikaria käyttämään tuon tuosta. Lumien lähdettyä ovat rastaat vallaneet mökkinaapurin pihan. Taitavasti ne napsivat matoja nurmen alta. Parvesta olen tunnistanut jo aiemman mustarastaan lisäksi laulurastaan, räkättirastaan sekä kuvassa olevan punakylkirastaan. Räkättirastasta lukuunottamatta ne laulavat todella kauniisti muuten hiljenevässä illassa.

73569.jpg

 

Pihapiirissä ovat vierailleet parin viime päivän aikana aiemmin käyneiden lisäksi järripeippo (kuvassa), punarinta ja västäräkki.

 73576.jpg

 

Järven sulaneissa rantavesissä ovat viihtyneet telkkäpariskunnat ja naurulokit. Myös joutsenpariskunta on päivittäin vieraillut. Ne yöpyivätkin yhden yön jäällä. Kapeissa jäistä vapautuneissa kohdissa käykin kova vilske, kun samalle muutaman metrin sulalle alueelle pyrivät joutsenet, telkät ja lokit. Hyvässä sovussa ne etsivät ruokaa takapuoli pystyssä ja sukeltaen kukin tavallaan. Jahka taas saan aikaiseksi täytyy lisätä lintukuvia tuonne päivän kuvat albumiin.

73580.jpg

 

Toimme orvokeita piristämään muuten vielä karulta näyttävää pihapiiriämme. Lämpimälle seinustalle ilmestyi pian vieraita etsimään ravintoa kukista. Kesän merkkejä sekin.

73582.jpg