Taviokuurnan mielenkiintoinen juttu itse kasvatetuista kasveista innosti laittamaan pari kuvaa omista kasvateistamme. Olen yrittänyt vaihtelevalla menestyksellä myös kasvattaa kasveja hedelmätiskiltä ostettujen hedelmien siemenistä. Parhaiten olen onnistunut kasvattamaan paprikaa.

Kylvin muutamia siemeniä vuodenvaihteen tienoilla ja sainkin pari itämään. Ne jopa tekivät molemmat kesällä useita hienoja hedelmiä (kai paprika on hedelmä ?). Kasvattajan uurastus meni vähän turhaan, sillä ensimmäisten pakkasten takia sisälle siirretyt paprikat menivät parempiin suihin. Saksanpaimenkoiramme Sippe pisteli hienosti punertavat paprikat suoraan 'puusta' poskeensa.

Sitrushedelmien siemenistä olen yrittänyt usemmankin kerran saada aikaiseksi bonsai-puuta, mutta huonolla menestyksellä. Siemenet itävät kyllä hyvin, mutta muutaman kuukauden jälken yleensä viimeistään pimeän syksyn tai talven tullessa ne kuolevat.

Tomaatteja on kasvatettu paremalla menestyksellä ruukussa ja amppelissa. Tänä vuonna näyttää tulevan kohtuullisen hyvä tomaattisato yhdestä ainoasta taimesta. Jonkin verran on jo valmiita, mutta varsin paljon on vielä raakoja.

195922.jpg

Laitoin keväällä kolme punaisen chilin siementä purkkiin itämään. Niistä lähti kaksi. Kaunis kesä sai chilin nopeasti kukkimaan ja nyt molemmissa kasveissa on komeita hedelmiä. Ilmat tuntuvat kylmenevän jo varsinkin öisin niin, että purkit on ollut pakko kiikuttaa sisälle. Saapa nähä ehtivätkö kypsyä syötäviksi. Ne chilit, joista siemenet otin muuten ostettiin paholaisenhilloa varten.

195925.jpg

 

Ens syksynä on toivottavasti sitten enemmän kerrottavaa puutarhasta. Emme ehtineet saada tälle kesälle minkäänlaista ryytimaata aikaiseksi. Ainoastaan pari omenapuuta, mustaherukka ja parikymmentä mansikantainta on istutettu. Keväällä onkin sitten edessä kasvimaan laitto.