Aamuinen sade lakkasi jo aamupäivän aikana ja taivas repesi kauniin siniseksi. Mitä kaunein syyspäivä meni mukavasti ulkoillessa, kun Kokkolassa oli SPL:n alaosaston järjestämä koirien BH-koe. Oli mielenkiintoista seurata useimmille koirille ensimmäistä virallista "julkista" koetilaisuutta. Ei tuo koe ihan nappiin mennyt, sillä vain puolet kuudesta osallistuneesta koirasta sai hyväksytyn arvosanan.

Koe sinänsä näytti varsin hyvältä ja soisi jokaisen koiranomistajan kouluttavan koiraansa sen verran, että läpäisee tämän ns. yhteiskuntakelpoisuutta ja perustottelevaisuutta mittaavan kokeen. Kokeen kaupunkiosuudessa koirat joutuivat omistajansa kanssa kulkemaan ostoskeskuksen parkkipaikalla erilaisten häiriöden alaisuudessa. Minä oli kameroineni mukana yleisöryhmässä. Samanaikaisesti lensi syksyn ensimmäiset joutsenet etelää kohti.

219860.jpg

Viime vuoden almanakastani löytyy merkintä 18.10. ensimmäisistä joutsenista. Viime vuoden syksystä vielä sen verran, että ensilumi satoi meillä 24.10. vastaisena yönä. Tuolloin lunta satoi peräti 15cm, joka tosin suli nopeasti pois. Talvea kohti tässä kuitenkin mennään. Mielenkiinnolla odottelen ottavatko joutsenet tänä vuonna Vähäjärven taukopaikakseen. Viime syksynä niitä ei näkynyt kuin kolme, kun taas sitä edellisenä yli sata.