Tänään muotoilin bonsaitani. Jokun aika sitten vaihdoin sen uuteen multaan ja nyt oli aika muotoilla sitä uudelleen. En ole mikään viimeisen päälle bonsai-harrastaja, mutta olen saanut tämän valmiina ostamani säilymään jo vuosia.

64412.jpg     64411.jpg

Vaikka bonsai on useamman kerran pudottanut lehtensä, on se aina virkistynyt uudelleen. Viime vuoden ajan se sai kasvaa lähes villinä, ei tullut paljoa sitä leikattua. Nyt poistin kuivat ja pitkiksi kasvaneet oksat kokonaan ja otin niistä pistokkaita. Tähän menessä kaikki pistokkaani ovat kuolleet, mutta yrittetään jälleen uudelleen. Ensi kertaa yritän ns. varsipistokasta kahdesta noin puolen sentin paksuisesta oksasta. Lisäksi otin latvapistokkaan, jotka edellisillä kerroilla ovat juurtuneet hyvin, mutta ensimmäisenä talvena kuolleet syystä tai toisesta.

Bonsai-harrastus on ikivanhaa. Siihen sisälle pääseminen on henkimaailman juttuja. Yritin vuosia sitten kasvattaa metsästä löytämiäni käkkärämäntyjä ja katajia ruukussa. Yrityksistäni huolimatta en saanut niitä talvehtimaan. Alla muutama bonsai-linkki.

Antsan bonsai-sivut
Bonsaifi-keskustelupalsta