Pohjanmaan rannikkoseudulla vietettiin jälleen Venetsialaisia eli huvilakauden päättäjäisiä. Tosin kaikenlainen markkinahulina ja kaupallisuus on muuttanut merkittävästi viime vuosina elokuun viimeisen viikonlopun viettoa. Kokkola on tuonut juhlat torille. Aidatun alueen sisälle pääsee aistimaan juhlatunnelmaa musiikin ynnä muun pauhun sekaan maksamalla alueelle lipun.

Minulle Venetsialaiset ovat ja tulevat aina olemaan tulet veden äärellä. Muistini mukaan nyt vietettiin ensimmäistä juhlaa ilman pommeja ja raketteja, koska paloviranomaiset kielsivät yleisen paukuttelun kuivuuteen vedoten. Kuinka hiljaista ja rauhallista rannoilla olikaan. Tummuvaan iltaan syttyivät rannoille tuhannet ja tuhannet tulet, joiden kajo kertaantui lähes peilityynen veden pinnasta. Oli hiljaista, eikä jatkuva pommien ja rakettien pauke särkenyt tunnelmaa.

Kävimme katsomassa Venetsialaistulia ihan tässä lähellä Rytikarissa. Lämmin tyyni ilta hemmotteli ja satuinpa saamaan muutaman onnistuneen kuvankin (klikkaamalla isommaksi).

167609.jpg   167610.jpg   167646.jpg