Päivän Keskipohjanmaa-lehdessä on puolustusministeriön kuulutus koskien Vattajanniemen ampuma-aluetta. Kuulutus koskee lunastuslupahakemuksen valmistelua.

Kuulutuksessa lukeen mm. näin.

Lunastuslupahakemuksella on tarkoitus:
-  lakkauttaa ns. Lahdenkroopin alueelle 1950-luvun lunastuksissa Lohtajan kunnan Karhin ja Lohtajan kylien jakokuntien osakastiloille perustetut oikeudet...
-  lunastaa puolustusvoimien tarvitsema käyttöoikeus Karhin ja Lohtajan kylien jakokuntien yhteisiin vesialueisiin...

Mikäli yhtään olen asiaa ymmärtänyt, ei osapuolten kesken päästy neuvottelutulokseen. Puolustusministeriö näin käyttää lain sille suomaa oikeutta pakkolunastaa tarvitsemansa maa-alueet käyttöönsä. Vähät tässä piitataan yksityisten ihmisten mökkioikeuksista, kultuurihistoriallisesti arvokkaasta kalastajakylästä tai poikkeuksellisen arvokkaasta luonnosta ja ihmisten oikeudesta nauttia siitä. Paljoa ei myöskään piitata siitä perinnöstä, mitä olemme saaneet ja mitä tuleville sukupolville jätämme.

Pitänee pakata reppu ja ottaa kamera mukaan. Taitaa olla viimeiset ajat käydä ikuistamassa tuo kaunis ja idyllinen mökkialue. Näin toimii joissain asioissa Suomi niminen maa, josta myös sivistysvaltio nimitystä on kuullut käytettävän.