Kyllä onkin lämmintä. Koko päivän varjon puolella ollut mittari näyttää 31,2 astetta. Teimme koko päivän ulkohommia. Auringossa on aivan liian kuuma, jos töitä meinaa tehdä. Se on nyt sitten kesä.

Huolestuin ihan suotta kotkien tilanteesta. Kaikki näyttää olevan ihan hyvin. Kuten Virpi oli kommentoinutkin. Meillä kuuluu lintupönttöihimme hyvää ja huonoa. Toisessa on kaikki hyvin ja pesintä jatkuu. Pöntöstä kuuluu kiivas piipitys vanhempien viedessä ruokaa poikasille. Toinen pönttö on kovin hiljainen. Talitiaiset kyllä alottivat pesän tekemisen, mutta jotain tapahtui, koska nyt siellä ei enää vierailla.

Käpytikka on inhottava vieras. Olen nähnyt sen vievän pihapiiristämme ainakin kaksi linnunpoikasta. En tiedä mistä se poikaset on löytänyt. Ovatko ne tippuneet maahan vai onko tikka ryöstänyt ne jostain pesästä. Se käy myös kurkkimassa pöntössä, jossa on pesintä käynnissä. Tuon tuosta sen saa hätistellä pois. Toivotaan parasta, että poikaset pääsevät pöntöstä turvallisesti maailmalle.

Jos joku tietää kuinka käpytikan kanssa tulisi toimia, niin kertokoon. Melkoinen uhka se kyllä pihapiirissä pesiville pikkulinnuille on.