Järkyttävää havaita miten erilailla samaa asiakirjaa luetaan tai ainakin tulkitaan. Piakkoin vuoden voimassa ollut susikannan hoitosuunnitelman luulisi äkikseltään nimensäkin perusteella olevan suunnitelma, jolla susikantaa hoidetaan. Minun järkeeni ei mene miten kokonaisen susilauman tappaminen virallisesti ja luvan kanssa käy yksiin kannanhoitamisen kanssa. Ei varsinkaan, kun koko asiakirjan lähtöajatuksena on se, että susi on uhanalainen laji ja sitä on kyseisellä hoitosuunnitelmalla suojeltava. No, näin ollaan kuitenkin tekemässä Kainuussa. Sitäkin on vaikea käsittää, että uhanalaiseksi luokiteltua laji saa luvan kanssa tappaa tietoni mukaan 37 kappaletta.

Sitten omakohtainen luontohavainto. Tiitu (valkoinenpaimenkoiramme siis) ampaisi kuvassa olevalle kivelle häntä jäykkänä ja karvat sen verran pystyssä, että arvelin jotain poikkeavaa kivellä olevan.

269660.jpg

Kiveltä löytyikin karvoja. Lyhyitä harmaita ja muutamia isompia tupsuja ruskeita, joissa musta mukana.

269662.jpg

269663.jpg

Mitään muita jälkiä en paikalta löytänyt, Ei lumeen painautuneita tassun tai jalanjälkiä, ei verta tai muuta vastaavaa. Pieniä arvailuja tein itsekseni, mitä olisi voinut sattua. En todellakaan ole mikään asiantuntija, joten pähkäilyni voivat mennä tosi pahasti pieleen. Voisiko olla, että näätä oli saanut saaliikseen oravan? Entäpä joku petolintu? Sopiiko nuo karvat muulle eläimelle paremmin kuin oravalle?

Jos joku osaa vastata, kommentoikaa! Kiitos jo etukäteen.