Miten kaunista luonnossa tänään olikaan. Laittelin lintujen talviruokintapaikkoja pikku hiljaa valmiiksi. Pari heinäseivästä pystyyn ja nokkaan ruokinta-automaatti. Heinäseipään reikiin lähdin hakemaan lähimetsästä muutaman oksan, josta saa mukavan orren linnuille. Puissa on vielä lehti, joka loistaa ruskan kaikissa väreissä. Vähäjärvi on tyven ja hiljaa, kuin se odottaisi talven tuloa. Järven pinnasta heijastuvat luonnon upeat värit.

221244.jpg

Järven rannassa istuskelin kuunnellen hiljaisuutta. Rantaa lähestyi parvi isokoskeloita. Niitä oli kaikkiaan noin kolmekymmentä. Sama parvi lienee viipynyt järvellä muutaman päivän, sillä olin havaitsevinani sen jo pari päivää aiemmin. Silloin en kyennyt tunnistamaan lintuja. Nyt olin sen verran hyvässä piilossa, että ne uskaltautuivat varsin lähelle.

221251.jpg

Rannan kaislikossa oli pikkukaloja, joita koskelot pyydystivät pitkän tovin. Välillä kävi saaliista melkoinen kisa ja vesi pärskyi niiden ajaessa toisiaan takaa.

221259.jpg

Kiven takana kyykkiessäni lensi järven yli kaksi komeaa joutsenauraa, mutta en uskaltanut nousta hyvästä piilostani niitä kuvaamaan. Molemmissa oli yli kaksikymmentä joutsenta. Eivätpä vaan pysähtyneet järvellemme. Syksyn kauneudesta saanemme nauttia vielä muutaman viikon. Älkää jättäkö tilaisuutta käyttämättä. Seuraavaan syksyyn ja väriloistoon on aikaa siten taas vuosi.