Suomessa on lähes joka kesä tavattu ekstoottisia elämiä. Kuuluisin lienee Ruokolahden leijona. Usein nämä havainnot ovat olleet kyseenalaisia. Toisin on tässä ihan likellä meitä nähdyn valaan kanssa. Siitä on oikein kuvia. Kuvat olivat niin huonolaatuisia, ettei 100% varmaa lajitunnistusta voitu tehdä. Ryhä- tai lahtivalaaksi sitä arvellaan. Kummastuttaa kuinka merivartijoilla ei ollut kunnon kameraa matkassa. Kuvaavatkohan he mahdollisia vihollisen sukellusveneitäkin omilla kamerakännyköillään...

Paikallinen maakuntalehtemme Keskipohjanmaa uutisoi tietty tapauksesta etusivun pääuutisena. Kaikki julkisuus on otettava irti, kun sitä nyt kerrankin on saatavilla. Himangan kunta sai ja tullee saamaan niin paljon julkisuutta ja palstatilaa, ettei sitä ostettaisi vapailta mainosmarkkinoilta, vaikka pantaisiin kampanjaan koko kunnan vuosibudjetti.

Itse valaalla ei mene yhtä hyvin. Asiantuntija veikkasi lehdessä, että sen selviytymismahdollisuudet lienevät pienet. Onneksi lehden tietojen mukaan valas oli matkalla kohti etelää. Jospa se kuitenkin ehtisi turvallisesti Tanskan salmiin ennen jäiden tuloa.

Loppukevennyksenä todettakoon, että EU oli tässä asiassa kaukaa viisas, kun vaati Suomeakin perustamaan kaksi valaantarkkailijan virkaa. Nythän heille tuli töitä.