Kokkolan Työttömät ry:n ja Kokkolanseudun Eläinsuojeluyhdistyksen yhteishanke pieneläinhoitolasta jäi vieläkin vaille päätöstä Kokkolan kaupunginhallituksen maanataisessa kokouksessa. Alavetelissä sijaitseva maatila on Kokkolan kaupungin omistuksessa ja se on tarkoitus vuokrata Kokkolan Työttömille.

Aiemmin syksyllä uutisoi Keskipohjanmaa aiheesta kertoen tuolloin rahaa kerätyn erilaisilla tempauksilla lähes 30 000 euroa. Tällä hetkelläkin on mahdollisuus viedä tavaraa myyntiin kirpputorille, josta saadut varat menevät hankkeen rahoitukseen. Maatilalla olevan navetan kunnostuksen on arvioitu maksavan 50 000 euroa.

Asia tuntuu olevan varsin pitkissä vetimissä. Tuntematta tarkemmin yksityiskohtia tuntuu kaupungin nuiva suhtautuminen kuitenkin ihmeelliseltä. Eläinhoitola ja varsinkin löytöeläinten talteenottopaikka tulee Kokkolassa todella suureen tarpeeseen. Jos samalla saadaan työllistettyä ihmisiä, eikö kaupungilla tulisi ennemmin olla tässä hankkeessa vetäjän rooli. Nyt näyttää siltä, että hankkeen puuhamiehet joutuvat yhä uudelleen ja uudelleen latimaan lisäselvityksiä.

Sen verran asia herätti kuitenkin keskustelua myös kaupunginhallituksen kokouksessa, että siitä jouduttiin äänestämään. Pekka Nurmi, Pentti Haimakainen ja Roy Sabel olisivat olleet jo nyt valmiit vuorkaamaan alueen Kokkolan Työttömät ry:lle. Pistetäänpä nimet mieleen.