Eräs metsästysaiheinen nettisivusto kertoo etusivullaan, että siitä luodaan entistä laajempi eränkäyntiin liittyvä sivusto, jolle ovat tervetulleita kaikki luonnossa liikkuvat ihmiset. Sivuston keskustelupalstalle on rekisteröitynyt lähes 12 000 käyttäjää. Keskustelupalstalla saa vapaasti esiintuoda, mitä ihmeellisimpiä metsästykseen liittyviä ohjeita. Vai mitä sanotte tästä seuraavasta suorasta lainauksesta:

"kuulin että jos sutta ampuu salaa kannattaa ampua suolille ja yhtä kerralla lopuksi suden oma lauma tappaa haavoittuneen mutta ensin on tiedettävä onko alueella lauma..."

Tunnen henkilökohtaisesti moni metsästäjiä. On vaikea kuvitella, että kyseinen lainaus sopisi tuntemieni ihmisten suuhun. Vaikka joukossa on vastuunsa tuntevia metsämiehiä, jotka ovat oikeasti luontoihmisiä, laittaa kyseinen palstan kommentti koko harrastuksen outoon valoon. Tuo lainaamani kirjoitus ei todellakaan ole ainut, eikä edes pahimmasta päästä.

Onko metsästys niin huonosti valvottu "harrastus", että kyseiset komenttien kirjoittajat voivat vapaasti toimia porukassa, ettei kukaan siihen puutu. Meillä on lainsäädäntö, jonka pitäisi koskettaa kaikkia metsästäjiä. Meillä on myös laaja ja kattava metsästyksen kattojärjestö, joka kantaa melkoista vastuuta mm. suurpetotilanteesta. Kuinka kyseiset tahot voivat sallia tuollaisen kirjoittelun toimialansa suositulla keskustelupalstalla? Koska tuollaiset viestit ovat arkipäivää, eikä niitä palstalta poisteta täytynee surumielin kysyä, että kun kirjoittelu sallitaan, sallitaanko myös kirjoitusten mukainen toiminta.