Kissamme ovat oppineet ulkoilemaan kotipihalla. Sen verran on ulkoilua harrastettu, että ne osaavat ilmaista täysin ymmärrettävästi milloin haluavat ulos. Varsinkin Pulmu osoittaa naukumisella ja ryntäilemällä ulko-ovelle halunsa päästä ulos. Kun itse menet eteiseen kenkiä laittamaan, istua nököttävät molemmat kissat valmiina lähtemään mukaan.

Ne ulkoilevat valjaissa (Pulmu) ja pannassa (Piu). Piu ei osaa tai halua kulkea valjaissa vaan kaatuu heti kyljelleen eikä inahdakaan siitä muutoin kuin nostamalla. Pannan se antaa sitä vastoin kiltisti laittaa paikalleen kehräämällä ja odottamalla jo ulos menoa. Kissat ovat yleensä sidottuna toisiinsa pitkästä narusta. Ensi niitä ulkoilutettiin itse kävelyttämällä, mutta kun ulkoiluun pihamaalla totuttiin, sidoimme ne toisiinsa kiinni. Välillä toki Pulmu jyrää kaksi kertaa Piuta isompana ja painavampana eteenpäin ja Piu-raukka tulee niska pitkänä perässä.

Eihän kissoja voi valvomatta ulos jättää. Pihapiirissä on niin paljon lintuja, että niiden henki olisi heti vaarassa. Tähän asti ulkoilu on sujunut hienosti ja kissat tykkäävät. Myöskään sisälle tulemisesta ei ole tullut erimielisyyttä, vaan sisään tullaan hyvillä mielin nukkumaan. Ai, että se uni maistaakin hyvälle muutaman tunnin ulkoilun jälkeen.

   161058.jpg
     Näin sopuisasti meillä ulkoillaan.

 

    161060.jpg
    Piu.

 

    161062.jpg
    Pulmu.