Hyvä Esko Ahonen, onko maaseudun asiat niin hyvin, ettei mikään muu sitä enää uhkaa kuin susi? Vai liekö niin, että äänten keräys on jo alkanut ja tässäpä oiva keino yrittää.

Päivän Keskipohjanmaa-lehden Eduskunnasta kolumnissa evijärvinen kansanedustaja (kesk.) Esko Ahonen laukoo mielipiteitään Suomen susista. En todellakaan sano olevani mikään asiantuntija, mutta silti voin asettaa kyseenalaiseksi ja ainakin ihmetellä useampaa kohtaa kolumnissa.

Ahonen vihjailee susien siirtoistutuksilla, joita ei olla susien hoitosuunnitelman mukaan toteuttamassa. Niistä on kuulemma puhuttu. Kuka on puhunut? Miksi Esko Ahonen tuot asia esille, vaikka se ei ole toteutumassa. Lietsotko pelkoa?

Susien määrän lisääntymisestä ja uhanalaisuudesta Ahonen kirjoittaa myös. Saan sellaisen käsityksen, että suojelussa saadut hyvät tulokset ja susien määrän lisääntyminen olisi huono asia. Suden vaeltaminen Venäjän puolelta Suomeen on Ahosen mielestä hyvä syy poistaa sudelta uhanalaisuus määritelmä (niitä saa ampua). Tuleehan niitä sieltä Venäjältä lisää. Näinkö ajattalet Esko Ahonen? Värriön luonnontutkimusaseman tarkkailujen mukaan susia ei todellakaan vaella merkittäviä määriä Lappiin rajan yli. Kuka on oikeassa?

Esko Ahonen hämmästelee susikantojen laajentamista länteen. Itä-Suomen alueelliset susikeskittymät ovat siellä ymmärrettävä ongelma. Jotta nuo Suomen 200 sutta voisi elää kohtaamatta ihmistä, olisi Länsi-Suomessa niille enemmän tilaa. Miten on Esko, hoitakoot itäsuomalaiset omat ongelmansa, näinkö ajattelet? Pääasia, ettei tänne susia tule, viis Itä-Suomen ja suden ongelmista. Vastuullista ajattelua!?!

Lopuksi suora lainaus: Hallituksen ja EU-komission on pikaisesti luotava pelisäännöt susikannan hoidolle. Säännöissä on tunnustettava tosiseikat. Ensisijaisesti on turvattava kansalaisten turvallisuus, elämänlaatu ja toimeentulo. Hyvä Esko Ahonen, sait palstatilaa kolumniisi. Onko susi todellakin niin merkittävä uhka elämänlaadulle ja toimeentulolle maaseudulla, ettet muuta aihetta tälle palstatilalle ymmärtänyt ottaa? Miten olisi vaikkapa useiden keskustavetoisten pikkukuntien sivukoulujen lakkauttamiset?

Tiedän kyllä ainakin sen minne suuntaan ääneni ei seuraavissa vaaleissa mene.