Lunta on satanut parin viimepäivän aikana pian 20 senttiä. Talvi jatkaa yhä vain otettaan. Viime vuonna tänä päivänä otin ensimmäiset tyyppäykset mopolla ja joutsenia seurattiin Vähäjärven sulissa rantavesissä.

Uusin Hevosurheilu-lehti kertoo ratsujalostuksen palstallaan uutisia, jotka saavat miettimään tiedetäänkö varmasti missä mennään ja mitä ollaan tekemässä. Lehden sivuilla komeilevat kuvissa ranskalainen huippuori Quidam de Revel ja sen kloonikopio Paris-Texas. Kovin innoissaan ovat kloonauksen kanssa puuhastelevat mahdollisuudesta kloonata ruunista jalostusoriita. Se miten hevosjärjestöt kloonaukseen suhtautuvat tullee jatkossa ratkaisemaan paljon.

Kansainvälinen kasvattajienjärjestö ei ota vielä kantaa asiaan. Järjestön puheenjohtaja Jan Pedersen ei halua olla kieltämässä kloonausta näin alku vaiheessa ja pohtiikin vain onko se jalostukselle uhka vai mahdollisuus. Ranskassa ei kloonihevosia ole saanut rekisteriin, sen sijaan lehden tiedon mukaan Hollannissa se on ollut mahdollista.

Hämmentävää lehden artikkelin mukaan on, ettei kloonihevosille suunnitellakaan kilpailu-uraa. Ne tulisivat olemaan vain jalostuskäytössä. Ovathan kloonien "kantaisät"  jo aiemmin näyttönsä kilpakentillä antaneet. Artikkelissa mainittiin ranskalainen yritys, jolla on meneillään kloonausprojekteja tavoitteenaan 40 uutta kloonihevosta.

Tämä ei todellakaan ole mikään aprillijuttu!