Kylämme vedenpumppaus- ja ruoppausepisodi jatkuu. Vettä ei ole enää ruoppattavasta Pikkulahdesta (lampi) pumpattu Vähäjärveen. Ilmeisesti asianomaisille kävi lopulta selväksi, mitä mieltä niin naapurit kuin ympäristöviranomaiset pumppauksesta olivat. Seuraavaksi puhuttaakin itse umpeenkasvaneen lammen ruoppaaminen. Naapuristossamme on varsin iäkkäitä ihmisiä, joita on tänään jälleen lähestytty asianomaisten toimsesta ruoppausasiassa.  Ihmettelen suuresti toimintatapaa.

Ollessani yhteydessä ympäristökeskukseen minulle kerrottiin varsin selvästi, ettei naapurit tai maanomistajat ole näissä asioissa luvan myöntäjiä, vaan viranomainen. Suututtaa. Tänään on kyläyhdisyksemme hallituksen kokous. Aion vielä soittaa puheenjohtajalle ja tehdä selväksi miten osa kyläläisistämme toimii. Jo useamman vuoden ajan on Vähäjärven tilaa kohennettu useilla eri toimenpiteillä. Hankkeita on rahoitettu yhteiskunnan, jopa EU:n varoin. Mielestäni olisi syytä tarkkaan harkita etukäteen kaikki sellaiset toimet, joilla saattaa olla vaikutusta järven tilaan. Nyt ei todellakaan niin tehdä. Jonkun on tehtävä jotain. Jos ei kukaan muu, niin minä sitten.

* * *

Eilen kaarteli yksinäin kurki järven poikki pihamme yli, kevään ensimmäinen. En ehtinyt hakea kameraa sisältä, joten kuva jäi saamatta. Varsin matalalla ja kovaan ääneen laulaen se lensi. Tänään kauppareissulla näin kevään ensimmäisen joutsen pariskunnan. Vähäjärveen ei ole vielä asiaa, se on umpijäässä ja lumipeitteessä vielä. Yhden mustarastaan kaveriksi on ruokintapaikalle ilmaantunut niitä lisää. Näyttää olevan kaksi pariskuntaa.

Kalasääksi Mirjastakin saatiin viimein havainto. Mirja on ehtinyt jo Ukrainaan. Pientä huolestumista alkoi jo olla ilmassa, kun edellisestä paikannuksesta ehti kulua lähes kaksi viikkoa.

Ai niin, kävin juuri kurkkaamassa Ainon ja Väinön päivän kuulumisia. Nyt myös toisella kotkanpesällä on tapahtunut liikettä. Tänään siellä on vieraillu kotka (liekö Weera). Selvästi se on pesää rakentamassa. Jännä seurata kuinka käy.