Aamulla koirien kanssa aamulenkillä pitkin vielä jäässä olevan Vähäjärven rantoja kävellessä näimme paljon muuttavia lintuja. Neljä komeaa joutsenauraa lensi kohti pohjoista. Nopeasti laskien niitä oli kaikkiaan noin 60 kpl. Lisäksi kaksi hanhiauraa, jotka menivät niin kaukaa, etten kyllä osannut niitä tunnistaa. Tiitu oli hauska, kun se huomasi joutsenten ylilennon ja yhdisti kaakattavan äänen lähtevän niistä. Seuraavan parven lähestyessä Tiitu tollotti niska kenossa taivaalle etsien lintuja. Joissain asioissa Tiitu on äärimmäisen hyvä ja nopea oppimaan ja täysin ilman palkintoa.

Tänään näin ensimmäisen nokkosperhosen. Vertailun vuoksi havainnot edellisiltä vuosilta: 16.4.2006 ja 4.4.2005. Tänään uutisten mukaan mitattiin myös kaikkien aikojen lämpöennätykset maaliskuussa.

Viikonloppuna puhdistelin viime keväänä pihapiiriin laitettuja linnunpönttöjä. Kuten vähän arvelinkin ei pesintä sujunut ongelmitta. Toisessa pöntössä oli kuollut talitiaisen poikanen. Mikä lie kuolinsyy, mutta aika isoksi se oli jo ehtinyt kasvaa. Pesä oli rakennettu sammalista, pellavasta ja koirien karvoista.

477469.jpg

Toisessa pöntössä oli myös rakennettu pesää, mutta kaikesta päätellen siinä ei tapahtunut pesintä.  Kirjosieppopariskunta yritti vallata pönttöä, mutta viereisessä pöntössä pesineet tiaiset ajoivat ne pois. Siirsin tämän pöntön hieman kauemmaksi järvenrantaan. Nyt jännitetään sitten taas saadaanko pönttöihin asukkaita.