Urheilu on yllätyksellistä. Siksipä sen veikkaaminenkin on kiehtovaa. Aiemmat arvailuni menivät välierävaiheessa pahasti pieleen. Veikkaamistani joukkueista vain Italia selvitti tiensä jatkoon. Hyvä niin!

Argentiinan olisi pitänyt ehdottomasti voittaa Saksa. Se määräsi ottelun kulun, hallitsi ja halusi tehdä peliä. Kävi vaan kuten sanonta kuuluu Saksa voittaa aina. Jatkon kannalta olisi ollut viihdyttävämpää jalkapalloa luvassa, jos Argentiina olisi jatkanut.

Italia oli ylivoimainen Ukrainaa  vastaan, mikä lupaa hyvä jatkossa. Kohti mestaruutta ollaan menossa.

Portugalin ja Englannin peliä en nähnyt, sillä Sir Elwoodin hiljaiset värit heitti keikkasettinsä juuri tuolloin Kokkolassa. Orkesteri on huippuvedossa, vaikka yleisö ja tapahtuman luonne ei suosinut. Tulospalvelu pelasi toki koko keikan ajan ja kuulin Portugalin voittaneen rankkareilla. Veikkaukseni rankkareista osuivat oikeaan. Voittaja vain meni pieleen.

Brasilian ja Ranskan pelistä näin toisen jakson. Ranska ansaitsi voittonsa. Brasilian tähdistä tuli kertaheitolla tavallisia pelureita Ranskan puolustuksen pihdeissä.

Mites sitten jatkossa? Jos Saksa menettää Ballackin sairastuvalle, sen tie voittoon hankaloituu selvästi. Italian mahdollisuus on voittaa varsinaisella peliajalla. Rankkarikisassa Saksa on vaikea voittettava. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja sitä Lehmannilla on nyt riittävästi voittoon saakka. Veikkaan Italian pystyvän tekemään ratkaisevan maalin ja puolustamaan 1-0 voiton varsinaisella peliajalla.

Portugalin vahvuus on valmennuksessa. Scolari voi valmentajana luoda joukkueeseensa voittoon tarvittavan hengen ja pelitavan. Ranska on suosikki kaadettuaan loistavalla pelillä Brasilian. Tässä piilee ottelun ratkaisu. Suosikkina Ranska ei kykene saman tasoiseen peliin ja Portugali voittaa... mutta vasta rankkarikisan jälkeen.

Finaalissa siis Italia-Portugali ja pronssiottelussa Saksa-Ranska.